Kizárólagos disztribútori szerződést írt alá a Nova-Papír Zrt. a napelemes technológiai fejlesztéseiről híres német központú SONO Motors GmbH-val. A megállapodás egyben a hazai papíripari vállalat belépését jelenti a zöldinnovációs piacra.

A Nova-Papír Zrt. képviseletében Lakatos Sándor vezérigazgató, valamint Zsolnay Tamás, igazgatósági tag, a Sono Motors GmbH részéről Denis Azhar és Jan Schiermeister ügyvezető igazgatók írták alá a dokumentumot a müncheni cég telephelyén. Ezzel a körforgásos üzleti megoldásairól ismert hazai vállalat a SONO Motors GmbH által gyártott Solar Bus Kit elnevezésű buszra szerelhető napelemes rendszer első viszonteladója és kizárólagos magyarországi forgalmazója lett. 

Dízel autóbuszok kiegészítő energia ellátása napenergia segítségével

Az együttműködés nagy változást hozhat a közösségi közlekedés környezetre gyakorolt hatásában, jelentősen csökkentve a dízel meghajtású autóbuszok karbonlábnyomát. Innovatív megoldást nyújt továbbá az iparágban rejlő számos olyan kihívásra, mint a magas dízelüzemanyag-árak; fűtés, szellőzés és légkondicionálás nagy energiaigénye, valamint a dízelrendszerek szennyezőanyag-kibocsátásainak csökkentési igénye. 

A Sono Motors a 16 db félrugalmas panelből álló, 1,4 kWp csúcsteljesítményre képes technológiát kifejezetten közúti járművekhez tervezte. Az autóbuszok tetejére való telepítésével éves szinten akár 1500 liter dízel üzemanyag-megtakarítás és 4 tonna CO2 kibocsátás csökkenés érhető el járművenként. A közel 100 éves vállalati tradícióval rendelkező hazai társaság 2025. év végéig összesen 81 db Solar Bus Kit értékesítését tervezi a Magyar piacon.


0 Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük